Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, March 2, 2011

Cheechah..


Assalamualaikum..

Jom jalan-jalan cari makan lagi..hahahaha.. Baru-baru ni kami singgah makan di Damansara dekat dengan Dataran Sunway. Ada satu restoran tu namanya Kafe Cheechah.. Unik kan namanya? hehe..Sebab di situ banyak menu yg boleh cicah-cicah. Cakoi (orang utara panggil Pak Tongkol), ubi kayu, cekodok dan banyak lagi la menu orang melayu kita ada di sini.. Bukan senang nak jumpa menu macam tu.. Harga di sini pun sangat berbaloi..





Senang je nak cari Cheechah ni..
Cheechah
2-1, Ground Floor,
PJU 5/4,
Dataran Sunway,
Kota Damansara,
47810 Petaling jaya


Kitaorang dari Bangi, sanggup menempuh traffic jem untuk ke Cheechah tau.. hehehe.. Sebab menu sini semua sedap belaka.. 




Suasana di dalam.. Masa kitaorang sampai, orang tak ramai lagi..
Sangat selesa lah untuk snap gambar.. hehehe..






Encik suami yang sentiasa bz.. Masa kitaorang nak makan ni
ada breakdown.. Bertalu-talu lah call masuk.. Kesian syg...




Ok, ni apa yang kitaorang order...





Porridge @ Moi @ Nasi air orang Tganu panggil..
Tak ingat RM berapa.. sedappp







Beef Ginger Koay Teow.. MUST TRY!!
Sangat sedapp dan banyak.. 
Tak habis jugala yana makan..huhu
Lebih kurang RM 12..








Yang ni la kitaorang nak makan sangat..
Ubi kayu rebus cicah sambal ikan bilis dan sambal nyior..
 Sambal ikan bilis ni memang best lah..
RM 5.75


Lama sangat tak makan makanan zaman jepun ni..
Dulu, nenek yana rajin buat untuk minum petang,
ubi kayu cicah gula..hehehe..


.....sambil teringat cerita nenek yang makan ubi kayu ni je masa zaman jepun.....






Ni dessert yang paling famous di Cheechah..
Namanya Omm Ali.. RM 5.75
Lebih kurang macam puding roti.. 
Sangat sedappppp







Yang ni kitaorang tak order.. Tapi upload sebab nampak sedap..hehehe
Goreng Pisang cicah colek Johor.. Nyam..nyam.. 
Tak pernah lagi makan goreng pisang cicah-cicah ni.. 
Nanti boleh try... hehehe
RM 4.75 (8PCS)




Ok lah, untuk maklumat lanjut... 
Boleh melawat sendiri ke web Cheechah




3 comments:

Anonymous said...

fulamaakkkk...baru ja kuaq kat jln2 cari mkn mggu lpas rest ni...huhuu..(adik a.k.a siti nurhaliza)

NM02 said...

lapaqqqqqqqqqq

azsuliana said...

makin sronok nie, tgk makanan sedap2 dsini....terus lapaq...hu3