Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, November 22, 2011

T.E.N.S.I.O.N


Assalamualaikum..

Yana dok gerammm sangat nih..huhu.. adoi..tak mo marah2.. huhu. Tak tau nak luah kat sapa, incik suami kat ofis lg.. So, kanvas blog ni la jadi mangsa..hehe..


Kadang2 manusia ni, bila kita dah bagi kemudahan, kesenangan tak reti nak guna elok2 kan. Mentang2 la sekarang yana ni tak boleh bergerak sangat, sekaligus kereta kesayangan yana tu pun sama jarang bergerak la. Adala yg nak pinjam untuk kegunaan nak amik exam la sbb dewan exam jauh. Kita pun pikir la kesian.. Ok, amikla.. Jaga baik2.


Tapi, sabar je la bila pinjam melaram ke sana sini (bukan dekat ok), siap bawa anak dara orang sampai meletup tayar keta yana weekend baru2 ni.. Adussss... Itupun yana tau dari fb dia.. Guna untuk pegi exam ke apa. Tak study ke nak exam hari2 keluar jalan2 siap bawa kereta masuk hutan lagi.. Adusss.. sabar yana sabar.. cmne nak buat ye? korang ada idea? yana ni jenis tak reti nak tegur sgt. Kalau family sendiri boleh la tegur.. Karang kecik ati pula.. Tapi hati sendiri dah sakit cmne??


Walaupun kereta yang bukanlah Porsche Cayenne mahupun Bentley tapi yana sangat sayang sebab ia hadiah dari encik suami sempena perkahwinan kami dulu. Sapa tak sayang kereta, dapat free lagila sayang.. Yana bagi pinjam sbb kesian kan orang tu. Tapi geramkan bila salah guna kemudahan yang diberi.. Seminggu lagi baru dapat kereta yana balik.. Semoga selamat la semuanya..huhu. haihh.. tension2, mula la dari ikhlas jadi tak ikhlas.. ermmmmm..


Okla, mujur petang ni yana dgn incik suami nak balik kampunggg.. Happyla sikit hati ni.. Minggu depan sampai KL, sila hantar kereta saya balik ye..



Thursday, November 17, 2011


Assalamualaikum..

Hampir dua minggu tak update blog.. Malas nak mengadap sangat si ipad ni. Sekarang ni tengok benda2 ni lama2 pun dah sakit kepala.. huhu..






Sekarang ni musim kahwin kan.. Ramai kawan2 yana yang hantar jemputan ke kenduri diaorang. Kalau di sebelah utara dan pantai timur, sepuluh jari yana susun mohon maaf tak boleh menghadirkan diri ke majlis korang. Dengan keadaan yana sekarang yang kena bergerak sikit2 je, yana tak boleh nak pegi sebab agak jauh. InsyaAllah bila baby yana dah kuat, yana akan balik Penang dan melawat semua pengantin baru ni sekaligus bagi hadiah kahwin.. hehe..


Yana dah 9 minggu sekarang. Alhamdulillah. Tak sabar tunggu masuk minggu ke 12, boleh balik kampung!!! Sangat rindu family di kampung!! Sangat rindu ejan dan ea!! Tesis pun kena pulun balik nanti setelah lama berehat.. huhu..


Okla, Tahniah dan Selamat Pengantin baru pada cik Nabs dan syeikh, Shuna dan suami, Tikah dan suami.. Semoga rumah tangga kalian bahagia hingga ke pintu syurga.. ameen.. Cepat2 dapat baby ye.. hihi.. Oh ya, family yana pun baru dapat cicit sulung yang pertama. Tahniah abg nini & wiyah. Nanti yana pula bagi kawan dekat baby auni tahun depan ye.. insyaAllah.. :)



Sunday, November 6, 2011

Eid UL Adha Mubarak





Salam Aidiladha kepada semua umat Islam.. Raya aidiladha tahun ni memang satu pengorbanan untuk yana dan suami. Sebabnya kami beraya berdua je di KL yang sunyi ni.. huhu. Rindu pada mak, mertua, atuk nenek, adik2 di kampung.. Semalam call mak pun dah rasa sebak je. huhu. Tapi demi my little baby ni, yana rela berkorban tak balik beraya. huhu. 


Minggu lepas yana ada bleeding sikit. Paniknya hanya Allah je yang tau. Mula la trauma dulu2 datang balik. Terus encik suami bawa yana ke Hosp Pantai Bangsar, yana masuk ER dan malam tu juga yana dapat injection. Alhamdulillah bleeding takde dah lepas tu. Esoknya, terus bergegas ke klinik Dr.Hamid Arshat dan Alhamdulillah bila dr scan nampak baby baik sangat dalam tu, malahan dah ada heart beat!!! Ya Allah terima kasih Ya Allah. 1st time yana tengok heart beat baby yana.. Sebelum2 ni tak sempat baby ada heart beat dia dah pegi.. Semoga semuanya selamat kali ni. Tapi dr pesan ancaman tu tetap ada, jadi yana kena extra care selama 3 bulan. Tak boleh travel jauh2, tak boleh naik flight, tak boleh jalan2 shopping (yg ni paling payah nak buat..huhu), tak boleh balik raya sbb kampung kitaorang jauh... huhuhu.. Takpela, pengorbanan demi baby.. Doakan yana ye.. 


Ok, Salam Aidiladha dari yana dan suami.


“Tiada amal anak Adam yang lebih disukai Allah pada hari Aidiladha melainkan ibadat korban. Sesungguhnya binatang yang dikorbankan itu akan datang pada hari kiamat lengkap dengan tanduk, bulu dan kukunya. Sesungguhnya ibadat korban ini diredhai Allah sebelum darah binatang itu jatuh ke bumi. Maka hendaklah kamu berasa lapang dada dan reda akan ibadat korban yang kamu lakukan.”   [H.R At-Tirmizi]


Thursday, November 3, 2011



~ALHAMDULILLAH..~
TERIMA KASIH YA ALLAH.


“…Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya, Dan diberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendaki) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. "    [Surah At-Talaq :2-3]