Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, December 28, 2011

Senarai 65 Universiti Terbaik di Malaysia 2011


Assalamualaikum..

Jom tengok 65 senarai Universiti terbaik di Malaysia bagi tahun 2011. Setinggi tahniah pada Universiti Sains Malaysia (USM) kerana menjadi nombor satu universiti terbaik di Malaysia pada tahun ini. Semoga prestasi ini dapat dikekalkan..Tahniah juga pada Universiti Teknologi Malaysia (UTM) mendapat tempat kedua dan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di tempat ketiga..


Selama 5 tahun yana menimba ilmu di USM, jadi sebagai warganya.. Saya sangat bangga!! :) Suami yana pula dari UKM.. Ramai kawan tanya, sorang di USM, sorang di UKM.. Macam mana jumpa.. hehe.. RAHSIA.. Ok lah, melalut sudah..



SENARAI 65 UNIVERSITI TERBAIK 
DI MALAYSIA 2011





1. UNIVERSITI SAINS MALAYSIA  (Rank.dunia 629)

2. UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA  (Rank.dunia 694)

3. UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA  (Rank.dunia 731)

4. UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA  (Rank.dunia 771)

5. UNIVERSITI MALAYA  (Rank.dunia 788)

6. UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS  (Rank.dunia 995)

7. MULTIMEDIA UNIVERSITY  (Rank.dunia 1126)

8. UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA  (Rank.dunia 1133)

9. UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG  (Rank.dunia 1344)

10. INTERNATIONAL ISLAMIC UNIVERSITY OF MALAYSIA  (Rank.dunia 1491)

11. UNIVERSITI UTARA MALAYSIA  (Rank.dunia 1572)

12. UNIVERISTI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA  (Rank.dunia 1838)

13. UNIVERSITI TENAGA NASIONAL  (Rank.dunia 1838)

14. UNIVERSITI MALAYSIA SABAH  (Rank.dunia 1862)

15. OPEN UNIVERSITY MALAYSIA  (Rank.dunia 2106)

16. UNIVERSITY OF NOTTINGHAM MALAYSIA   (Rank.dunia 2127)

17. UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS  (Rank.dunia 2154)

18. UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA  (Rank.dunia 2274)

19. UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS  (Rank.dunia 2993)

20. TAYLOR'S UNIVERSITY COLLEGE  (Rank.dunia 3333)

21. UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA  (Rank.dunia 3450)

22. UNIVERSITI TUNKU ABDUL RAHMAN  (Rank.dunia 3847)

23. UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU  (Rank.dunia 3859)

24. UNIVERSITI MALAYSIA SARAWAK  (Rank.dunia 4571)

25. UNIVERSITI TUN ABDUL RAZAK  (Rank.dunia 5011)

26. MONASH UNIVERSITY MALAYSIA  (Rank.dunia 5068)

27. UNIVERSITI INDUSTRI SELANGOR  (Rank.dunia 5266)

28. WAWASAN OPEN UNIVERSITY  (Rank.dunia 5375)

29. UCSI UNIVERSITY  (Rank.dunia 5528)

30. CURTIN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY SARAWAK CAMPUS  (Rank.dunia 5554)

31. ASIA PACIFIC INSTITUTE OF INFORMATION TECHNOLOGY  (Rank.dunia 6117)

32. INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY  (Rank.dunia 6628)

33. HELP UNIVERSITY COLLEGE  (Rank.dunia 6716)

34. TUNKU ABDUL RAHMAN COLLEGE  (Rank.dunia 6795)

35. AL MADINAH INTERNATIONAL UNIVERSITY  (Rank.dunia 6809)

36. UNIVERSITI KUALA LUMPUR  (Rank.dunia 6867)

37. NATIONAL DEFENCE UNIVERSITY OF MALAYSIA  (Rank.dunia 6995)

38. SEGI COLLEGE  (Rank.dunia 7003)

39. UNIVERSITI SULTAN ZAINAL ABIDIN  (Rank.dunia 7027)

40. UNIVERSITI MALAYSIA KELANTAN  (Rank.dunia 7209)

41. LIMKOKWING UNIVERSITY OF CREATIVE TECHNOLOGY  (Rank.dunia 7608)

42. KDU COLLEGE (Rank.dunia 7826)

43. SELANGOR INTERNATIONAL ISLAMIC UNIVERSITY COLLEGE  
     (Rank.dunia 7991)

44. SUNWAY UNIVERSITY COLLEGE  (Rank.dunia 8326)

45. MALAYSIA THEOLOGICAL SEMINARY  (Rank.dunia 8529)

46. MALAYSIA UNIVERSITY OF SCIENCE & TECHNOLOGY  (Rank.dunia 8705)

47. OLYMPIA COLLEGE MALAYSIA  (Rank.dunia 8772)

48. SWINBURNE UNIVERSITY OF TECHNOLOGY SARAWAK CAMPUS  
     (Rank.dunia 8864)

49. MALAYSIAN INSTITUTE OF MANAGEMENT  (Rank.dunia 9345)

50. UNIVERSITY OF MALAYA MEDICAL CENTER & FACULTY OF MEDICINE  
     (Rank.dunia 9479)

51. INSANIAH UNIVERSITY COLLEGE  (Rank.dunia 9541)

52. TAMAN PERTANIAN UNIVERSITY  (Rank.dunia 9879)

53. KUALA LUMPUR INFRASTRUCTURE UNIVERSITY COLLEGE  (Rank.dunia 9897)

54. INTERNATIONAL CENTRE FOR EDUCATION IN ISLAMIC FINANCE  
    (Rank.dunia 9911)
55. MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA  (Rank.dunia 10114)

56. CYBERJAYA UNIVERSITY COLLEGE OF MEDICAL SCIENCES  
    (Rank.dunia 10143)

57. DISTED-STAMFORD COLLEGE  (Rank.dunia 10169)

58. BERJAYA UNIVERSITY COLLEGE OF HOSPITALITY  (Rank.dunia 10169)

59. ASIA e UNIVERSITY  (Rank.dunia 10281)

60. KBU INTERNATIONAL COLLEGE  (Rank.dunia 10425)

61. NEW INTI COLLEGE  (Rank.dunia 10831)

62. TATI UNIVERSITY COLLEGE  (Rank.dunia 11254)

63. NILAI INTERNATIONAL COLLEGE  (Rank.dunia 11571)

64. ASIA PACIFIC UNIVERSITY COLLEGE OF TECHNOLOGY & INNOVATION
     (Rank.dunia 11889)
65. AIMST UNIVERSITY  (Rank.dunia 11975)


[Sumber: melayukini.net ]


Pada adik2 yang dah tamat SPM, STPM.. Bolehla rujuk senarai universiti terbaik di Malaysia ni untuk sambung pengajian.. Good luck!!


Friday, December 23, 2011

Sale di ARIANI!!


Assalamualaikum..

Petang tadi, yana dengan incik suami telah menyerbu Ariani Seksyen 7 Shah Alam.. hehe.. Semuanya disebabkan SALE besar-besaran yang Ariani buat. Semua tudung di butik Ariani separuh harga je. Dari yang semurah-murahnya hingga semahal-mahal tudung.. Semua separuh harga je.. Wahhh.. Jarang diaorang buat SALE macam ni..






Masa yana dapat tau, telah mengajak incik suami pegi dengan segera sebelum yang cantik2 semua disambar orang. SALE ni 8 hari je tau.. 22hb hingga 29hb je.. Itupun, hari kedua pegi, tudung polka dot baru yang Wardina pakai tu, yg memang yana nak sangat2 tinggal 2 jenis je.. Itu pun yg colour suram2. Yang cantik2 dah habis.. Sedihnyeee.. Esok nak g cari dekat KL atau Bangi pula sampai dapattt!! huhu..




Jom, jom.... Cepattt.. :)


Jeng jeng jeng..




Ini je hasil hampir setengah jam di butik Ariani.. huhu
Pilih punya pilih.. Tapi tetap frust sebab
polka dot tu dah habiss.. 





Semua lubang dah full..
Ermm.. ramai tanya kenapa Ariani..
Ariani kan mahal.. Jangan la beli masa biasa..
Yana suka pegi masa SALE je.. Ariani ni sepanjang
masa SALE.. Yg SALE besar-besaran kadang2 je..
Masa tu la korang nak borong pun.. huhu..

Adik yana pun dah jadi peminat Ariani sejak raya hari tu..
Tudung Ariani sangat selesa dan sejuk dipakai.
Awning dia yana ter-renyuk dalam beg pun still maintain je.



Ok, Selamat shopping!! :)

Syukur Ya ALLAH


Assalamualaikum..

Bulan ni yana dah 3 bulan!! Alhamdulillah.. Tempoh bed rest dah habis. Segala morning sickness pun dah makin kurang. Malah makin cergas je rasa.. dan.... berat pun makin naik sikit.. adehhh..


Last scan dengan Dr. Hamid Arshat yana dah nampak baby yana yang dah makin besar saiznya, yang dah ada kaki tangan walaupun belum sempurna terbentuk. Masa scan tu baby siap golek2 lagi. Aktifnya anak mama ni.. Alhamdulillah.. Hanya Allah je tau macam mana rasa syukurnya yana dan suami masa tu. Terharu sangat tengok buah hati kitaorang ni.. Pregnant yang dulu yana tak sempat tengok semua keadaan ni.. 






Semoga kali ni semuanya selamat dan dipermudahkan olehNya. Ameen.. Semoga zuriat ini adalah rezeki yana dan suami setelah hampir tiga tahun menanti. Doakan yana ye.. We LOVE u sooo much our little baby!! Semoga anak mama & papa ni menjadi anak yg sihat walafiat, soleh solehah, beriman dan berlimu.. ameen..


Sunday, December 18, 2011


Assalamualaikum..

Yana bukanlah seorang yg addict dengan segala gadget bagai ni.. huhu.. Orang beratur untuk Iphone yana heran juga.. huhu.. Incik suami pernah tanya nak ke? yana kata tak nak.. haha.. Tak kisah nak pakai phone zaman batu pun di zaman apple ni.. Janji boleh call, sms, mms pun jadila.. Si Legend ni pun incik suami yg bagi. Nak harap yana minta, tak kan la.. Tapiiii.......... segalanya berubah bila terpandang Samsung Galaxy Note.. Tengok Iphone pun tak rasa apa lagi.. Entahla kenapa.. Nakkkkkkk


Sangat besar (yana memang suka phone skrin besar2, puas!!) hehe, sangat cun habis, sangat segala2nya.. hehe..















ps: sudah hint2 pd incik suami.. hehe..