Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, April 3, 2012

HoMe ALone..


Assalamualaikum..

Hari ni pagi2 dah keseorangan.. huhu.. Incik suami terchinta lepas subuh dah bertolak ke Melaka dan Johor untuk melawat site. Yana pula seharian hari ni di UIA. Selesai urusan dalam 3.30pm yana pun bertolak balik. Boringla pula balik rumah awal2. Incik suami 9pm ni baru sampai rumah. Kesian syg sekarang kalau outstation akan sedaya upaya balik hari sebab risau tinggalkan mak buyung ni sorang2. huhu..


Okla, disebabkan boring nak balik rumah awal2, yana singgah lunch sorang2 di Paparich shah alam dan lajak la ke Tesco membeli barang dapur. Cadang nak masak hari ni. Semenjak dua menjak ni dapur kitaorang tu seminggu sekali je berasap sebab mak buyung ni kena sindrom malas nak masak. hihi.. Kitaorang keje makan kat luar & bungkus je.. Tapi kena juga masak walau kadang2 sebab kesian dekat incik suami. Bak kata orang, nak pikat hati suami..pikatlah perutnya.. cewahh..hihi..


Jalan punya jalan nampak ikan merah.. Ermm..sedap juga kalau buat asam pedas. Lama dah tak masak asam pedas.. Harapnya skill tu ada lagi.. Tapi sampai rumah sempat lagi tido kejap. Sekarang ni kalau nampak bantal, laju je nak terkam.. Lepas bangun, mandi dan terus siangkan ikan untuk masak..





Siap sudah asam pedas ikan merah!!
Resepinya yana pernah tulis di sini..

Jap lagi siapkan sambal belacan,
basuh ulam pegaga & tomato dan 
tunggu incik suami balik makan sama2..


Weekend ni pun kitaorang nak balik kampung.. Rinduuu sudaa dan yana sedang mengidam mee rebus resepi arwah abah. Mak je pandai buat.. dan mak kata balik ni mak nak masakkan.. Yeayy!! TQ mak.. Dulu2 abah selalu masakkan bila raya untuk dihidangkan pada sedara bila turn kitaorang buat open house.. Abah sangat suka jamu orang makan. Kadang2 abah buat char koey teow, laksa goreng, murtabak durian.. Macam2 la.. Abah sangat pandai masak dan kami sangat rindu masakkan abah :(


Okla, dah Maghrib.. Solat dulu..


No comments: