Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, August 14, 2012

Quinny Zapp Xtra 2012 Review..


Assalamualaikum..


Lamanya tak update blog sejak jadi mama ni.. Tak menang tangan dengan My Lil Pumpkin.. hihi.. Ni curi masa sikit masa Rayyan sedang tido.. Nak review pasal stroller boleh? huhu..


Yana dengan incik suami cadangnya nak beli stroller lepas yana habis pantang. Sebabnya kitaorang ni kaki berjalan, kalau takde stroller jenuh lerr. huhu.. Masa pregnant dulu yana ada juga google sana sini baca review pasal stroller mana yang best.. Dalam list memang nak Maclaren sebabnya kitaorang suka stroller yang ringan + tahan lasak + mudah nak lipat.. Dan mestilah harganya takdela mahal sangat. 


Dalam tempoh mencari stroller untuk Rayyan, my frenz owner pada LittleAulaD Baby Shop ada buat promosi stroller Quinny.. Stroller Quinny tuuuuu.. sape2 pun mesti teringin. Dulu Quinny takde dalam list sebab agak mahal. Tapi promosi yang LittleAulaD Baby Shop buat sangat berbaloi.. Tunggu apa lagi, kitaorang pun beli sebuah.. Wahhh dapat Rayyan merasa naik stroller Quinny idaman mama. hihi.. Rayyan pun happy naik stroller ni.. Tak nangis pun masa duduk dalam tu.. Rayyan love quinny!!







Pemasangan oleh papa.. 
Senang je nak pasang.. Ada direction..




Rayyan merasmikan keretanya..vroom vroom.
Quinny ni ringan je dan mudah nak lipat masuk dlm bonet kereta..
Setiap button ada number utk tengok step2 utk lipat. so senang je




Quinny Zapp Xtra 2012 ni dh blh recline sesuai utk newborn..
Yang paling best rodanya yg senang nak gerak..
Smooth je bila tolak..





Macam2 boleh :)





Kalau sape nak carseat blh beli maxi cosi ni..
Boleh masuk sekali dgn stroller tu..





Pelbagai pilihan colour yg sgt meletops.. hihi




Jom tengok Quinny Zapp Extra movie.. 
From A to Z diajar cara penggunaanya..



LittleAulaD Baby Shop sedang buat promosi Quinny Zapp Extra ni..

Normal Price: RM1699.00
Promosi: RM1000++..

Boleh pm LittleAulaD Baby Shop for the best price..
Jom Like FB LittleAulaD Baby Shop.. Ada macam2 lagi kat sane..



_________________________________________


Ok, ni cerita lain pula.. Tapi pasal stroller juga.. Stroller yang kitaorang beli sebelum Quinny ni.. Masa tu jalan2 di One Utama dan tiba2 Rayyan meragam tak nak dukung bagai.. So, mama papa yang panik terus pegi Jusco dan beli sebiji stroller emergency dari Sweet Cherry dengan harga RM250.. Stroller ni takde dalam list tapi terbeli sebab Rayyan dah buat perangai.. So, kitaorang cadang nak let go dengan harga RM200 je.. Baru guna sekali je masa di One Utama tu.. Sape nak boleh email ke yana ye.. TQ




Sangat ringan, senang nak lipat..







Masih cantik dan bersih..
Roda pun bersih lagi.. 




Brand Sweet Cherry..



Kalau berminat just pm yana di,
emykyairi@gmail.com




No comments: