Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Sunday, September 22, 2013

Pancakes + Manuka Honey untuk Rayyan.. (1yr above)


Assalamualaikum..

Lama dah tak menulis pasal makan2 untuk Rayyan.. Malas dah nak snap gambar bagai.. Cuma kali ni ada mood sikit sebab baru 1st time yana cuba masakkan Rayyan pancakes. Rayyan sangattt suka! Kalau mama tau Rayyan suka, dari dulu lagi mama buatkan. Hehe..





Bahan2:

Sebiji telur ayam gred A
1 cawan Fresh Milk (yana amik brand Dutch Lady yang kotak hijau tu)
1/2 cawan Organic unbleached wheat flour (ada di kedai2 organic. Kalau tak pun guna tepung atta)
1tbsp Manuka honey umf5+ (umf ni sesuai untuk kanak2 1yr above)
Satu sudu besar virgin olive oil



Kaedah:

1. Pukul telur sampai kembang
2. Masukkan 1tbsp olive oil dan pukul lagi
3. Masukkan fresh milk dan pukul lagi
4. Masukkan madu, tepung dan pukul lagi sampai kembang





Rehatkan kejap adunan tadi dalam 15 minit dan kemudian boleh masak dalam non stick pan..






Siap!! Rayyan mam wif madu.. Mama join sama. Hehe..










- Posted using BlogPress from my iPad



No comments: