Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Monday, January 10, 2011

Jom Makan Beriani Kambing di Puncak Mutiara Cafe Penang


Assalamualaikum..


Baru-baru ni, hubby ku yang tersayang bawa yana pergi makan dekat satu tempat yang best sangat.. Salah satu tempat makan yang best di Penang.. Kalau orang Penang mesti dah tau tempat ni.. JJCM sendiri kata ni tempat makan paling best di Penang.. Penang kan terkenal dengan makanan yang sedap-sedap..





Sumber: Google




Masa mula-mula sampai di sini, yana rasa macam pergi makan dekat resort je.. Dengan suasananya yang sangat tenang, teduh dan jauh ke dalam kampung. Tak ada langsung dengar bunyi kereta.. Yang dengar hanyalah bunyi muzik sentimental (macam di spa je) dan selang-seli dengar bunyi kambing.. hehehe.. Ohh.. Kampung Pelet ni memang terkenal dengan penternakan kambing.. Sebab tu, di Puncak Mutiara Cafe ni memang famous dengan masakan berasaskan kambing..



Kalau sape rasa nak tenangkan fikiran sambil menikmati pemandangan hijau nan tenang, nak cari ilham tulis novel ke, nak hilangkan stress sambil tulis tesis ke.. Tempat ni sangatlah sesuai..hehehe..





Tempat makan sini semua di pondok-pondok..






 Siap boleh nampak pemandangan bukit-bukau lagi..

















Kitaorang datang sini dua kali berturut-turut.. hehehe.. Masa kali pertama yana datang dengan hubby berdua je.. Keesokannya kami datang lagi bawa mak dan adik-adik pula.. hehehe.. Ni antara menu yang kitaorang dah try.. Habislah dietku.. huhu.. Sekali-sekala takpe..hehehe




Roti Benggali dan Sup Kambing..
RM 10.50







Sup Kambing ni memang TERBAEK!!!







Beriani Mutiara Special.. 
Ada kari ayam kampung dan kari kambing..
Sedapp sangattt.. 
RM 20.20







 Beriani Peha Kambing..
Peha tu besar sangat.. huhuhu..
Dagingnya empuk dan lembut..
RM 18.50






Beriani Kambing Grill..
RM 23.70







Beriani Ayam Kampung..
RM 13.00






ABC Puncak Mutiara..ABCnye besar sangat.. 
Tak habis kitaorang makan.. huhuhu..
RM 5.80





Selain beriani.. Ada juga Western food, Chinese food, Seafood dan macam-macam lagi lah.. Selain famous dengan set daging kambing.. Puncak Mutiara Cafe pun ada set daging arnab, itik, rusa dan ostrich.. Tapi, berianinya tetap menjadi pilihan.. Majoriti yang datang suka order tu.. Harganya juga berpatutan dengan set yang dihidangkan. 




Puncak Mutiara Cafe ni buka setiap hari dari jam 10am hingga 2am..  Lokasinya di Kampung Pelet, Bukit Mertajam, Pulau Pinang.. Maklumat lanjut boleh tengok di sini 




ps: Thanx to mr hubby bawa yana makan2 dan jalan2 sehari suntuk.. hehehe.. love u lah :) 


1 comment:

Myra Jay said...

Nak try p situ gakla..
Semalam tak teringat nk p mkn kat situ.. :)