Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Thursday, February 17, 2011

Pindah Rumah part. 2


Assalamualaikum...


Akhirnya yana dengan hubby dah masuk rumah baru!!! Yeayy... Tapi, penat betul yana dengan hubby seminggu dua ni. Bila dah pindah tu faham-faham lah nak kena mengemas rumah. Kitaorang pula pindah jauh dari selatan ke utara. Berulang sana sini dalam sebulan ni.. huhu.. Cuma officialnya masuk rumah baru lepas yana baik demam hari tu. 



Tapi, alhamdulillah tuan rumah yang di sewa ni sangat baik orangnya. Sebelum melangkah masuk rumah ni, dia dah basuh serta kemas rumah dengan sangat bersih. Kitaorang masuk cuci kaki je la atur barang-barang sendiri. Tapi penat juga nak mengatur barang-barang. Yana dengan hubby nama je berdua, tapi barang-barang rumah macam ada anak lima je.. huhu.. Lepas tu nak kena urus Astro, Streamyx, air cond.. adehh...



Sekarang dah hampir 60% siap mengemas.. Bahagian dapur la yang paling susah sebab banyak sangat barang.. huhuhu...







Ni pun baru 90% siap mengemas.. Air cond tak pasang lagi..








Bahagian ni dah settle.. Cuma barang-barang dapur tak bersusun lagi..









Bahagian ni banyak lagi tak settle.. Dapur
pun tak letak lagi.. Tong gas pun tak beli lagi.. 
Pinggan pun tak bersusun lagi..
Kira dapur tak berasap lagi la ni.. hehehe..
Ada sape nak tolong?? hehe..









Haa!! Ni masa mengemas nak mula menyusun
segala barang dapur.. Bersepah tak??? huhu...
Meh tolong yana.. hehehe









Bahagian luar.. Untungnye tuan rumah dah letak batu-batu gitu..
Tak payah nak jaga rumput.. hehe.. Yana ni tak pandai 
sangat nak bercucuk tanam ke berkebun ke..huhu..









Bahagian rumput ni je la kitaorang kena jaga.. Rumah dulu
takde laman.. Sekarang dah nak cari rumah 
ada laman kena la jaga kan..hehehe..




Yana tak pernah lagi rasa penatnya urusan pindah rumah. Masa family pindah dulu, yana di kampus ada exam.. Balik rumah semua dah siap.. Kali ni baru rasa sendiri macam mana situasinya.. hehehe..



Walaupun penat tapi best sebab 1st time rasa mengurus rumah dengan suami tersayang.. hehehe.. Inilah teratak cinta kami berdua.. hahaha.. cewahh..



p/s: Ermm... syg.. lepas ni kita pindah ke mana lagi? hehehehe


5 comments:

Anonymous said...

plan2 noo...nk adik tlong ka...hehehee...

~ L.Y.A.N.A~ said...

boleh jg.. hehehehe

Anonymous said...

kalu adik leh drive sndiri dh lama dh adik p...sory tk dpt tlng byk..dan pnjat pasang lgsir ja..huhuu...

dyon said...

beshnyaaa emy..tumpang happy utk emy..;)...

~ L.Y.A.N.A~ said...

dyana : best + letih.. huhu.. nanti kalau dyana dtg kedah, singgahlah umah ye..