Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Sunday, July 24, 2011

Pindah lagi part.2


Assalamualaikum..

Akibat last minit dapat tau encik suami transfer ke KL, yana dan encik suami dengan kalutnya mencari rumah di sana. Setelah seminggu mencari, Alhamdulillah dengan bantuan Allah kami dapat juga rumah yg sangat selesa..


Pengalaman mencari rumah sewa di tengah2 ibu kota memang sangat mencabar.. huhu.. Tambahan pula, kami bukan lah familiar sangat dengan kawasan di KL nun.. Rumah yg bakal kami duduki ni sebenarnya last choice sebab agak jauh dari ofis encik suami.. Masa kitaorang masih mencari rumah, dalam 2,3 rumah kitaorang dah pegi. Ada yg 5 minit je lagi nak kata setuju rumah tu dah dibooking orang lain. Ada yg kitaorang dah suka sangat2 tapi call agent tak dapat2.. Ada yg owner tak izinkan ada pet dalam kondo nya.. Akhirnya, kitaorang ke rumah yg menjadi last choice tu juga.. Dari situasi ni, yana belajar sesuatu.. Kalau dah memang tu rezeki utk kita.. Memang ia akan jadi milik kita juga. Kalau bukan rezeki kita, macam mana pun ia tak akan jadi milik kita.


Weekend depan dah nak pindah ke sana. Walaupun yana risau KL agak jauh dari mak dan adik2 di Kedah, tapi dengan izin dan redha mak insyaAllah semuanya ok. Yana dan encik suami pun dah bawa mak dan adik2 ke rumah sana baru-baru ni. Weekend depan, PIL pula akan datang ke sana. Kitaorang dah macam orang nomad je asyik pindah randah.. huhu.. Tapi dah ini rezeki untuk kami, alhamdulillah..




Dari taman budiman ke alam budiman pula.. huhu.
Letihnya pindah randah ni.. adehh..

No comments: