Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, September 6, 2011

Entry takde idea.. :)


Assalamualaikum..

Sekarang ni memang mood malas blogging.. Tak tau la nape.. hehe.. Kadang dah bersarang 3,4 hari lajak ke seminggu baru nak update. Kebuntuan idea gamaknye iye.. huhu.. 


Masa menulis ni yana sedang berada di bandar ikan patin.. Kat mana lagi kalau bukan di Temerloh. Sementara yana masih menunggu surat dari UM untuk lapor diri, yana ikutla encik suami. Takutla nak duduk sorang2 kat umah tu. hehe.. Ni pun anytime je UM nak panggil. Harap2 la lepas balik dari sini baru panggil yeee... Esok encik suami nak ajak ke Taman Negara di Pahang ni. Tak pernah lagi yana sampai ke situ.


Macam tak berani je nak jalan 
atas jambatan gantung ni..



Oklah, Sehari dua ni pula.. yana sedang melayan perasaan merindui si kenit2 yg yana bela tu. Lama dah tak cite pasal rabbit2 ni kan.. Separuh darinya yana dah let go pun sebab dah nak start keje di sini, yana dengan hubby pun jarang ada di rumah.  Nanti mengabaikan diaorg, berdosa pula. So, better let go je pada yg boleh menjaga mereka dengan lebih baik. Cuma sekor je yg masih ada dengan yana lagi. Sebab tak sampai hati nak memberinya pada orang lain..huhu.. 


Yana ni memang sangaaaaaattttt sukakan haiwan tau espc rabbit dan kucing!! Cuma, dulu tak boleh bela sebab abah yana tak suka. Sekarang dengan encik suami, dia pun punya minat yang sama.. So, apa lagi.....hehe.. Baru2 ni masa gempar dengan berita penderaan kucing di petknode.. Memang menitis juga air mata ni. Ada juga manusia yg kejam macam tu. Kucing adalah haiwan kesayangan Rasulullah s.a.w, sanggup diaorang mendera kucing2 tu sampai ada yang mati.. Semoga mereka mendapat balasan di sana nanti.. ~Boleh baca kisah petknode di sini...


Udah ler masa berita ni kuar, yana memang menghantar rabbit yana si kiko tu boarding di Bangi sebab kitaorang nak ke Pahang nih.. Risau juga.. Tapi, tempat yg yana hantarkan tu memang pada seorang pencinta arnab yg bagus. InsyaAllah semuanya selamat.


Kiko yg sedang memencilkan diri..
Macam tau2 je nak hantar dia boarding.. huhu....
Si Kiko ni,tak kan let go sbb ni 
paling syg dan mahal.. huhu



Best friend.. Kiko and Mini..
Kalau lepas kat luar, diaorang suka
sangat main dalam kotak..
Mini si hitam manis tu yana dah let go
pada cousin yana.. Semoga mini happy dengan
tuan baru ye.. 



 Dua budak cute ni.. Miko and Miki pun yana
dah let go ke adik yana di kampung.. 
Ok la, boleh juga tengok diaorg bila balik kampung..
Rindddduuuuuuuuuu.. :(



1 comment:

SaL_HaSa said...

cute kn rabbit..teringin gk nk bela..tp lom brkesempatan lg..ade pak sedara kt kg byk bela rabbit.tp tuk makan n jual la..tp kalu sal bela x sggup la nk makan kn..syg kn...