Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Friday, April 20, 2012

Ok, Dah Tau...


Assalamualaikum..

Setelah berbulan yana dan incik suami berfikir.. Setelah beberapa kali istikharah.. Yana dan incik suami pun decide untuk yana bersalin di Hospital Pantai KL.. Walaupun agak jauh sikit dari rumah, tapi setelah mendengar penerangan doktor yana agak lega sikit.. huhu.. Kena standby awal2 la. Bila dah ada tanda2 kena cepat2 pergi hospital. Semoga semuanya selamat dan dipermudahkanNya.. Ameen.. 


Sekarang dah 31wk, ohhh tak lama lagi.. Baby pun dah turun di laluannya. Takutnyee. Tapi tak sabar nak jumpa baby.. Orang kata sakit bersalin dan sakit keguguran lebih kurang je.. yeke? Kalau ye.. Memang sakittt sangatttt la.. Masa contraction nak gugur dulu pun sampai nangis2 juga la. huhu.. Tapi ada beza sakitnya sebab masa 1st yana gugur dulu rasa sakitnya sangat sangat teruk. Tapi 2nd gugur yana di induce sakitnya tak seteruk yang 1st dulu. Yana siap tertidur lagi.. Harapnya, sakit bersalin nanti pun takde teruk sangat. Kalau boleh tak nak amik epidural sbb orang kata ada side effect, yeke? (next month pegi antenatal class baru belajar pasal epidural). Lagipun epidural ni mahal lorrr.. Dekat 1k juga.. huhu. Tapi kalau tak tahan sakit terpaksa lerr... huhu


Dah nak kena isi form booking doktor.. Suspen pula masa nak isi form ni sebab feeling takut nak dekat bersalin tu dah mai. Ok incik suami, kita dah kena standby duit. huhu..








Sayang mama & papa.. Bulan Jun ni kita jumpa ye
Mama & papa tak sabar nak jumpa hero kami ni.
Lama sangat dah mama papa tunggu.. :)



No comments: