Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, October 3, 2012

My 1st day With Nona Roguy..

Assalamualaikum..

My first day with Nona Roguy.. Nona Roguy bukan untuk orang dalam pantang je. Yang dah habis pantang pun boleh untuk proses maintenance selepas pantang.. Untuk jaga kesihatan dalaman dan untuk mengurangkan berat badan..hihi..


Sebelum pilih Nona Roguy ni, yana dah buat research sikit dan ni antara set lepas bersalin yang paling bagus. Banyak betul review yang positif. Nona Roguy dah ada di Malaysia sejak tahun 1993 lagi. Dari zaman mak yana lagi dah pakai NR ni. Yang paling best NR adalah set bersalin yang baby friendly. Tak ganggu bf ye.. Cumanya bab lawas melawas tu kena kurangkan dos sebab takut baby pun lawas sekali.. Untuk yang dah lepas pantang tak perlu amik satu set..





Uncang Akar Herbanika di minum suam2 panas. Akar Herbanika ni pun boleh membantu menambahkan susu badan.. So far yana minum, Rayyan ok je.. Takde isu panas sebab NR ni adalah herba bukannya jamu..





Yana amik Phyto Cleanse (PC) dan Akar Herbanika. Dah habis PC baru amik Phytox pula.. Ok, tengoklah hasilnya nanti.. Tak boleh nak kata apa lagi sekarang.. Hihi..





Info lanjut boleh tgk official web NR sendiri di, http://www.nr4u.com.my/index7.php

Atau

Boleh cari mak bidan gojes yang sangat baik, Siti Aishah Confinement di Fb.



Ps: Nenek yana selalu pesan.. Lepas bersalin pun badan kena jaga juga.. Malah kena extra jaga.. Berpantang bukan untuk kurus je tapi untuk memulihkan dalaman jg. Baekkkk tok :)



P- Posted using BlogPress from my iPad



No comments: