Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, October 30, 2012

Rayyan Berbuai Juga..


Assalamualaikum..

Yana ni selalu ikut incik suami out station. Maklumlah saya student bukannya wanita berkerjaya lagi..hihi.. Rayyan lepas habis pantang je dah ikut papanya ke Batu Pahat. Lepas tu ke Melaka.. balik kampung Terengganu dan Penang. Pergi pula ke Kuantan, Gambang dan Johor Bharu.. Sambil ikut papa kerja, boleh mama dan Rayyan jalan2 sama.. Mulanya memang mencabar bawa baby travel jauh2. Masa tu car seat pun takde lagi. Lenguh wehh tangan ni mendukung dan memangku Rayyan sepanjang perjalanan.. Tapi okla sebab yana dan incik suami gilir drive.. Bila yana drive incik suami jaga Rayyan dan begitulah sebaliknya.. Bila dah ada car seat ni lagi la ok. Rayyan memang diam dalam tu. Mama pun boleh tidur sekali..hihi.. Bila Rayyan nak susu je baru angkat dia..





Atas sebab itu juga, yana tak nak ajar Rayyan tidur dalam buaian walaupun orang2 tua suruh tidurkan dalam buaian lebih lena katanya.. Sampai sekarang Rayyan tidur dengan yana dan incik suami di katilnya. Tepuk2 je dah tidur.. Kalau ajar buai nanti nak travel kena angkut segala macam bawa ke hotel.. Jenuhh la.. Baby ni bila dah ajar tidur berbuai dia nak buai je kalau tak, takdenye dia nak tidur..huhu


Tapi, baru2 ni masa Rayyan kuat meragam sampai susah nak bagi tidur yana mengalah untuk beli buaian juga.. Hukhuk.. Tapi incik suami nak cari buaian yang senang nak bawa travel ke sana sini.. Yang ringan, senang nak pasang dan senang nak lipat.. Google dan cari sana sini, kitaorang jumpa cradle swing dari Fisher Price ni..





Kitaorang pilih Rainforest Cradle Swing.. Memang senang nak pasang dan senang nak lipat.. Boleh pasang suis dan juga bateri..

























Boleh adjust volume dan jenis lagu untuk dodoikan baby. Juga button untuk menghayun cradle tu. Nak buai slow2 boleh, laju pun boleh.. Tapi takde la laju sangat.. Jangan risau sebab ada safety belt supaya baby tak jatuh..


Cradle swing ni boleh digunakan oleh baby newborn sampai ke 11kg.. Untuk baby yang dah aktif nak lompat2 memang tak sesuai la.. Huhu.. Semua barang baby ni kejap je kan boleh guna.. Takpelah simpan untuk adik2 nya pula nanti..



Better for Baby…
Promotes Comfort & Security
Comfortable cradle seat with leafy rainforest canopy, calming music & sound effects, and gentle swinging motion offer baby a sense of comfort and relaxation.


Stimulates Senses
Watching leaves open and close and rainforest animals move in and out of baby’s sight fosters visual tracking skills.

Rainforest music and sound effects stimulate baby’s auditory skills.


Better for Mom…
Plug in Fisher-Price® cradle swing to save money on batteries!
Option to use batteries when an outlet is not available.
Swing-away rainforest mobile for easy access to baby.
Variety of two swinging motions.

















Mujurla Rayyan masih nak tidur dalam katilnya.. So, takdelah nak berkepit dgn cradle swing ni je.. Mama pun boleh la nak buat kerja lama2 sikit bila Rayyan dah mula leka dengan swing ni.. Kalau tak asyik nak berdukung je..huhu.. Masa majlis akikah baru2 ni pun, alang2 kitaorang guna cradle swing ni je untuk berendoi.. Hihi..


Boleh di dapati di Toys r us..


- Posted using BlogPress from my iPad

No comments: