Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, December 11, 2012

Fenomena Durian Crepe..

Assalamualaikum..


Lama dah orang ramai bercerita perihal Durian Crepe.. Mulanya yana buat derk je bila tengok gambar2 durian crepe ni di FB.. Tapi makin lama, rasa macam fenomena pula dah DC ni.. Mulala rasa teringin nak cuba memandangkan yana pun memang peminat durian..hihi..


Tapi tak tau nak cari DC ni kat mana.. Ishh takkan la KL pun susah nak jumpa DC kan.. Yela, cuma tak tau kat mana ada jual.. Sampaila suatu hari my frenz suggestkan DC di kawasan Denai Alam..


Memang yana bertuah sangat dapat jumpa pembuat durian crepe ni sebab DC dia memang terbaekkk dari ladang!! DC-nya gebuss sgt, creamnya banyak dan isi duriannya penuh. Incik suami kata memang tak kedekut durian.. Dan hanya durian D24 yang digunakan untuk DC ni..



1st time terus order 2 packs.. Makan masa otw balik kampung.. Kejap je habis dekat yana dan incik suami..


Masa mula2 makan terus yana kata sedapnyaaaaaa. Serius sedap sangat sangat sangattttt!!! Macam makan ice cream durian tapi versi ice cream yang mahal sebab sangat sedap. Patutla fenomena DC nih..








Ni repeat order hokay..hihi.. Terus order 3 packs sekaligus.. Ada lagi nih dalam fridge.. Satu pack dah habis makan masa dalam kereta lagi..hihi.. Jangan berat badan naik pulaa.. Haihh..








Gebu sangat kan DC nih..


















Cream dan durian memang penuh dlm crepe ni.. Memang pueh hati ooo.. Creamnya takde manis sangat so tak cepat muak..


Sangat2 recommended la order dengan Sis Azzajijah dari Denai Alam.. Boleh add beliau di Instagram. Yana pernah juga try DC beli di kampung. Memang pueh hati lagi dengan DC sis Azzajijah ni..


Esok nak pegi amik DC lagi untuk adik ipar yang nak datang weekend nih.. :)




- Posted using BlogPress from my iPad

1 comment:

Mrs Lurve said...

memg sdap durian crepe nie...tgk step senang je nak wat..tp kalo mls, apa pun xjd huhuhuhuhu


p/s: dear, lbh senang nk komen di sini kalo awk buang word verification tue..