Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Saturday, March 12, 2011

Female Fertility



Assalamualaikum..


Baru-baru ni masa ke Borders, yana ada terjumpa satu buku yang sangat bagus untuk kita kaum perempuan.. So, rasa nak suggest kat blog supaya sama-sama kita boleh share.. :)







Separuh dari buku ni yana dah baca.. Buku ni menceritakan banyak topik berkaitan female fertility seperti segala benda mengenai womb, ovaries, period, ovulation, pregnancy, fertility treatment, pregnancy loss dan macam-macam lagi la..hehe.. Pasangan yang baru berkahwin pun sesuai baca buku ni..



Yana pernah mengalami miscarriage dulu dan segala persoalan mengenainya yang bermain di kepala ni telah terjawab lepas baca buku ni.. Bagaimana mengatasi keguguran dari berulang, punca keguguran dan treatment mengenainya juga ada diterangkan. Begitu juga bagaimana mengatasi emosi dan stress selepas keguguran.



Pada yang ada masalah fertility pula, yana memang suggest baca buku ni. (Yana takde masalah ni ye.. Yana dah 2x pregnant..hehe).. Buku ni menerangkan mengenai pelbagai kemungkinan kepada masalah ketidaksuburan. Selain itu, pelbagai treatment untuk mengatasi masalah berkaitan dengan fertility juga diterangkan.





Penulis buku ni, Kate Brian memang expert dalam bidang female fertility.
Dari A sampai Z dia cite dalam buku ni..
RM 55.90.. Boleh cari di Borders.. 


Ok, Selamat Membaca :)


No comments: