Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Thursday, November 15, 2012

Rayyan dan Keretanya..

Assalamualaikum..

Semalam seharian di luar.. Kitaorang ni asal cuti or weekend je memang tak lekat rumah.. Ingatkan masa berdua je macam tu, rupanya dah ada baby pun macam tu juga.. Lagi best bawa baby sama.. Hehe..


Misi semalam adalah untuk beli barang di IKEA yang dipesan oleh makcik yana untuk kenduri anaknya next month.. Lepas tu papa nak cari barang untuk pegi outstation nanti dan misi mencari walker budak tecik ni..


Rayyan dah 5 bulan, boleh dah nak main2 dalam walker. Dah 5 bulan ni macam2 ragam Rayyan. Hehe..


* Rayyan dah tak takut dengan air sejuk.. Sekarang ni boleh dah mandi air sejuk tanpa nangis2 lagi..
* Rayyan sangat suka duduk dalam kereta berbanding dalam rumah.. Itulah akibatnya dari lepas pantang asyik ke sana sini je. Next month ikut papa pegi PD pula. Hujung thn ke Spore pula. Sebab tu dalam rumah kerap nak meragam. Tapi dalam kereta suka sangat.. Huhuk..
* Rayyan dah kurang berminat df.. Hanya masa bangun pagi dan masa nak tidur je Rayyan nak df.. Aiyak.. Yang lain yana kena bagi ebm dalam botol. Sekarang ni ada masa je keje yana pam, pam dan pam untuk buat stock..
* Rayyan dah kenal orang. Memang tak nak sangat dengan sape2 tapi dah lama2 tengok baru dia nak.
* Rayyan dah mula angkat punggung setiap kali meniarap.. Nak merangkak dah ke cyg mama ni? Awal lagi kot.. Huhu.. Sekarang Rayyan dah boleh mengesot sikit2 bila meniarap..



















Rayyan dah dapat lesen kereta kecik.. Hehe.. Suka sangat la pusing satu rumah. Tapi Rayyan tak pandai jalan betul2 lagi. Rayyan bukan jalan ke depan, tapi jalan mengundur.. Hahaha..




Ps: Papa kata mama ni dari stroller, carrier ni walker pula semua nak colour merah.. Hihi..




- Posted using BlogPress from my iPad

No comments: