Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, April 26, 2011

Memori dari Kingston.. :)


Assalamualaikum..


Tiba-tiba terjumpa balik cik Kingston yang dah lama hilang.. Banyak dah cik Kingston ni berbakti dengan yana masa zaman degree dulu.. Bila jumpa balik, yana pun proses la isi perut dia..hehehe.. 


Dan.... Yana jumpa balik folder gambar dengan kawan-kawan a.k.a geng masa tiga tahun buat degree di USM.. Tapi sedih sebab tak semua gambar ada, yang selebihnya dalam laptop yang dah rosak tahun lepas..





Rindunye bila tengok gambar-gambar ni semua.. Rasa macam muda remaja balik je..hahaha.. Sangat rindu masa student life zaman degree.. Kuliah, tutorial (PhD dah kurang semua ni), kuiz, test, exam.. Serius cakap, rindu nak masuk dewan exam balik jawab soalan sampai lenguh tangan..


Rindu juga nak merebut naik bas.. hehehe.. (Dah lama tak naik bas), rindu duduk hostel, bertandang bilik kawan-kawan, makan ramai-ramai dalam bilik.. Ramai-ramai jalan kaki pergi pasar malam, stay up late siapkan assignment, study group, field work sambil jalan-jalan (Kitaorang pernah buat field work dari Padang Kota ke Weld Quay sampai ke Komtar hanya dengan berjalan kaki!! Siap kena kejar anjing.. hahaha.. Bila ingat balik, kelakar pula..hehehe)





Rindu juga nak pillow talk sampai 3,4 pagi.. Tergelak kuat sampai kena marah dengan jiran.. huhu.. Ooops.. SORRY, tak sengaja.. hehe.. Kitaorang ni pillow talk sampai lupa esok ada kelas pagi.. Lepas tu mula la, mamai2 dalam kelas.. huhu.. (Sekarang pillow talk dengan hubby je.. hehe)..




Ni la Desassiwa Indah Kembara (IK), USM
yang yana duduk masa degree.. 
Tiga tahun berteduh di sini 
bersama Shila, Ku Nor dan Lin..

Sekarang ni IK dah bertambah 
cantik selepas di renovate sempena APEX





Desassiwa Restu, Saujana dan Tekun, USM..
Yana duduk di Tekun selama setahun
setengah sepanjang menyiapkan 
Master dengan my bff, Nabilah..





Coursemate masa degree.. (Ni pun separuh je)
Mana satu yana? hehehe..

Masa ni hari last final exam tahun 3..
Kitaorang buat BBQ di Tasik Harapan USM..
Separuh kawan-kawan dalam gambar 
ni dah kahwin (Termasuk yana).. hehe..
Malah ada yang dah ada anak pun.. 
Cepatnya masa berjalan kan..hehehe..





Rindu bangat sama Gabby, Nurul dan Ku Nor..
Kitaorang selalu satu group untuk apa-apa tugasan..
Master & PhD kena sorang2 je.. huhu..





Satu geng sejak tahun 1 di USM..
Tiga orang dah kahwin dan dua 
daripadanya dah ada anak pun.. 
Cepatnya masa bejalan kan.. hehe..





RINDU KORANG!!!
Especially Shila.. 
 Shila, kawan yana sejak sekolah..
Masuk U pun sama2.. Duduk pun satu bilik..
Shila antara kawan ketawa dan menangis 
yana masa campus life.. 
Kitaorang ni nak pergi toilet pun
sama-sama sebab dua2 penakut..hehehe..
Baju kurung pun, kitaorang selalu 
share dan tukar2.. hehe.. Tak payah
bawa stock baju kurung banyak2 ke hostel.. hehe


Ku Nor dengan Lin..
Ingat lagi masa kita masak spaghetti guna
rice cooker dalam bilik.. Pagi-pagi dah bangun semangat 
nak masak untuk pergi picnic di feringghi..hehehe..
Ingat juga macam mana kita struggle untuk paper Dr.Andrew..


Ok, ni je gambar yang sesuai.. hehehe




Apa pun, di sinilah tempat yana belajar macam-macam..
Selain ilmu untuk dunia dan akhirat.. Di sini juga la
yana belajar erti persahabatan.. belajar erti berdikari
dan belajar erti tanggungjawab..


1 comment:

SaL_HaSa said...

Rinduuuuu student life...
usm dihatiku :)