Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Friday, April 15, 2011

Port Dickson part.2


Assalamualaikum..


Baru-baru ni yana post kan entry pasal hotel yang best di Port Dickson. Sekarang part 2. mengenai chalet pula di Port Dickson juga. 


Lepas kitaorang check out dari Avillion Admiral Cove Hotel.. Kitaorang check in pula di The Legend Water Chalet dengan tujuan untuk merasai experience duduk chalet di atas laut.. Di hotel, kitaorang mengadap betul-betul ke arah laut.. Di chalet ni, kitaorang tinggal di atas laut pula..




Source: Google






Ni bahagian Lobby dan bilik hotel kalau sape yg
tak nak duduk chalet la..





Source: Google

Pandangan dari atas..
Yana tak pandai nak snap gambar cengini..hehehe






Ni pandangan chalet yang yana snapkan.. 
Macam biasa.. Blur je kan..hehehe..
Semua chalet ni terletak di atas laut.. 
Masa kitaorang pegi ni tak ramai sangat orang
sebab bukan musim cuti kan..
So, agak sunyi....huhu






Buggy ni yang akan bawa kita ke bilik dan ke mana saja..
Nak ke pool, ke lobby, ke cafe (Dalam kawasan hotel je la)..
Call je, buggy ni akan datang ambil..huhu..

Sebabnya, chalet terletak agak jauh..
Tapi kadang-kadang kitaorang jalan juga untuk
menikmati suasana laut di sini..





Laluan ke bilik..






Bilik yang kitaorang ambil ni Deluxe Water Chalet..
RM 340 per night.. Tapi rasanya, yana lagi
suka suasana di Avillion walaupun harganya murah lagi..
Pemandangan laut di Avillion lagi cantik dan bersih berbanding di sini..






Yang bestnye sebab setiap bilik di sini ada jakuzi..
I like... huhuhu..






Solid glass di depan jakuzi ni boleh nampak
laut.. Jangan risau takde orang di bawah..
Yang ada hanya laut dan ikan-ikan..hehehe..






Balkoni yang mengadap ke laut..
Dekat je balkoni ni dengan laut, jelas
dengar bunyi ombak.. Sangat menenangkan..huhu..






Boleh main volleyball, football semua ada di sini..






Kitaorang lepak tepi pool je..
Encik suami je yang terjun dalam pool ni..
Tau tak yana ni penakut air walaupun hanya
pool yang cetek.. Hahaha.. Takat jakuzi je la level yana ni..
Masa kat PD ni pun, encik suami ajak snorkeling..
Oh tidak.. jangan harap yana nak buat aktiviti tu.. hehehe..






Melihat laut adalah antara perkara yang apabila kita
melihatnya ia mendatangkan pahala..
Melihat laut sambil memuji kebesaranNya..






Makan time!!!





 Untuk breakfast makan ringan2 je..






I love croissant! Sangat sedapp..
Apple pie tu pun sedapp juga
campur dengan beef dan tuna yang di salai..





Untuk lunch di cafe hotel juga.. Kitaorang ambil buffet
Yana gabungkan local food dan western..hehehe..
Beriani ayam dan pasta bolognese..
Kurma ayam dia besstt!! Tapi,
bolognese sauce dia agak masam..





Untuk dinner kitaorang cari ikan bakar di
food court Majlis Perbandaran PD..
Ikan bakar di situ agak famous.. 
4 SETENGAH bintang la yana bagi untuk ikan bakar dia..



Kesimpulannya, best juga percutian di sini..
Cuma laut di bahagian sini kurang cantik.. huhu..



Next trip kitaorang bercadang nak ke
The Legend International Water Homes pula..
Water homes ni sebelah je dengan water chalet..




Kitaorang tak perasan kewujudan water homes ni..
Kitaorang booking chalet online je.. Bila datang sini baru
tau The Legend ada water homes juga..





Sape nak merasa private pool yang mengadap laut,
boleh la ke water homes ni.. Orang penakut
air macam yana ni memang elok la dengan private pool.. huhu..


__________________________________________

Tamat la sudah percutian sambil bekerja..
Masa untuk balik dan memulakan kerja serta 
menulis lagi dan lagi untuk tesis.. adehh..









1 comment:

eli said...

mmg terBAeKK!!!-eli