Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, February 27, 2013

Sup Keledek untuk Dinner Rayyan..


Assalamualaikum..


Dinner Rayyan semalam yana masakkan sup keledek mamam dengan bubur.. Senang dan simple je..




Bahan2:

Isi ayam
Sweet potato
Baby peas
Celery
Bawang holland
Stock ayam



Cara2:

Tumis bawang dengan pure olive oil
Bila bawang dah kuning masukkan isi ayam
Masukkan stock ayam dan puree sweet potato
Last sekali masukkan baby peas dan celery..
SIAP!!


Masukkan dalam bubur yang dah dimasak dalam kuali asing..






Dah siap kisar dan Rayyan ready untuk mamam.. Semalam baru belajar rendam oats dan petang ni cukup tempoh 24jam. Malam ni boleh masakkan Rayyan bubur oat. Harap2 jadi la.. Agak susah nak prepare oat ni. Jenuh study.. Huhu..


Semalam pun 1st time yana ajar Rayyan mamam finger food. Sejak Rayyan dah tumbuh beberapa batang gigi, yana nak ajar Rayyan pegang dan mamam makanan pejal. Tapi still kena pantau takut tercekik nanti..




Yana potong panjang2 sweet potato dan steamkan sampai agak lembut.. Tapi takde lembut sangat supaya Rayyan boleh gigit. Kusyuk je dia belek2 dan mamam.. Hehe..



- Posted using BlogPress from my iPad

No comments: