Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Thursday, January 3, 2013

The Milk Story for Milk Booster..

Assalamualaikum..


Breastfeed mommies.. Jom cuba The Milk Story(TMS) from Lunatots ni untuk milk booster.. Yana dah minum 3 kotak TMS ni. Ianya bukan sekadar minuman coklat biasa tetapi ada campuran halba yang membantu memperbanyakkan susu ibu.. Tapi, jangan bergantung pada supplement je untuk tambah susu, konsep supply and demand lebih penting untuk meningkatkan produktiviti susu badan. Yang lainnya ikhtiar kita demi menyusukan anak2 tersayang..
















Seriously sangattttt sedap sampai yana lupa kejap kat Milo. Hehe.. Yana buat panas2. Packaging baru ada campuran collagen.. RM36.90 ada 10 paket.. Yang takde campuran collagen RM29.90.. Disarankan amik 3 paket sehari. Yana amik sehari sepaket je. Jimat sikit. Hehe..






Boleh juga cuba chocolate rice snack ni. Fungsi yang sama sebagai milk booster. Juga ada 10 paket RM35.90..


Boleh didapati di butik2 Lunatots atau beli online di http://www.lunatots.com/shop/


Buat masa ni yana hanya cuba TMS chocolate drink.. Review dari yana, YES ia membantu juga selain dari konsep supply and demand. Kalau amik supplement tapi malas pam dan lambat2 df baby, susu takkan banyak juga.


Pada mommies yang susu merudum cuba buat power pumping.. Yana pernah susu tiba2 sikit sampaikan nak dapat 2oz pun susah. Sedih sangat risaukan Rayyan nanti tak cukup susu. Yana cuba buat power pumping dan betul ia sangat sangat membantu. Tapi agak letih sikit la.. Huhu..


Seperti yang yana belajar, buat power pumping dengan tenang tanpa gangguan. Kalau boleh bagi husband jaga anak kejap. Pam breast sebelah kanan selama 10 minit. Kemudian pam breast sebelah kiri pula selama 10 minit. Buatlah berulang2 selama sejam. InsyaAllah nanti susu akan banyak balik. Kadang2 mommies kena cari masa untuk buat power pumping. Memang agak letih dan renyah. Tapi demi nak menjayakan misi penyusuan ku redah jua.. Huhu..





Ok, selamat menyusu para ibu luar biasa!!


- Posted using BlogPress from my iPad



1 comment:

rubaizah said...

Salam... nk tanya masa susu merudum 2oz tu lama tak? Then lepas tu dpt naik susu berapa oz? Thanks