Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Saturday, May 14, 2011

Bila Isteri Demam...


Assalamualaikum...

Hari ni yana demam..hukhuk.. Demam pun boleh update blog kan? hehe.. ni dah ok sikit.. Cuaca yang agak panas seminggu ni kot, tu yang demam terus.. Tekak perit sangat sampai suara pun dah jadi rock..hehe.. Secara rasminya, duduk umah je hari ni.. hehehe.. tu yang best kan..




Encik suami yang tercinta pun ambil half day hari ni (tak boleh cuti sehari sebab petang encik suami ada site meeting) sebab nak bawa yana ke klinik. Sambil2 tu, encik suami masak lunch hari ni untuk orang demam.. hehe.. Tq cayang..


Encik suami nak masak masakan ala2 kampung yang simple, tapi besttt.. hehe.. Not bad.. sedappp sangat.. 




Masakan ala kampung air tangan suami tercinta
untuk isterinya yang demam.. hehehe.. TQ cyg... :)





Lemak putih kobis + udang.. Nyam nyam..





Ulam daun pudina + kobis..





Sambal belacan + tempoyak
air tangan encik suami..

Tempoyak di asingkan sebab
orang demam tak boleh makan..hehe..
Sambal belacan encik suami buat 
memang terangkat habis!!!





Ikan kering goreng..
Sedap makan dengan nasi panas2
dan sambal belacan... perghhh..



Tq so much syg sebab masak kan lunch yang sangat sedap.. Orang demam jadi berselera makan.. hehehe.. Sesekali tukar selera menu wajib orang demam iaitu bubur kanji ke menu macam ni, rasa macam tak demam je..huhu..


No comments: