Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Saturday, May 14, 2011

Dinner 4th part: Nasi Ayam


Assalamualaikum..

Hari minggu macam ni, mood rajin datang menjengah.. Yana pun dah baik demam, cuma batuk je masih tak hilang2.. So, di hari minggu ni, rasa macam nak makan nasi ayam pula.. Tapi..... tak pandai sangat nak masak nasi ayam.. Dah boring makan nasi ayam kedai.. Nak belajar buat sendiri pula.. Ermm.. apa lagi, cari di cik google la.. Yana suka cuba resepi2 dari Mat Gebu. Macam2 resepi ada..


Tengok bahan2 untuk nasi ayam semua ada kecuali daun salad.. Takpe, satu ingredient je yang takde, tak menjejas apa pun.. Kitaorang malas nak keluar hanya untuk beli tu je..hehe..




Ni lah hasilnya pertama kali masak nasi ayam..
Mujur jadi juga.. Hubby kata sedap!! yeayy!!






Resepi dapat dari Mat Gebu..

Ada sikit yana edit dalam nasi ayam ni..
Tapi 90% dari resepi Mat Gebu..
Terima kasih kerana sudi share 
resepi ni.. Dapat yana belajar
masak nasi ayam.. hehehe..



No comments: