Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Saturday, December 25, 2010

Balik Penang, keje makan je..

Assalamualaikum..


Hari ni kita cite pasal makan-makan lagi ye.. hehehe.. Kalau yana balik Penang, yana suka datang tempat-tempat ni.. Memang betul orang kata, selain Kelantan.. Penang pun antara tempat yang best kalau nak makan sedap-sedap. Bukan saja sedap, malah macam-macam ada di sini..hehehe..


Masa yana dengan hubby sampai Penang, nak pegi makan di Gurney.. Jenuh jugala sebab jam.. Biasalah Penang.. Kalau tak jam bukan penang la jawabnye.. Lagipun, jalan nak ke Gurney memang suka jam.. Pagi, malam sama je.. huhu.. Ok la, jom kita pegi makan..





Tengok tu, beratur keta.. haiihhh..




PASTA MANIA..





Yana memang peminat fanatik pasta okay.. hehehe.. Tak kira lah bolognese ke.. marinara ke..semua yana suka.. Yana pun ada resepi nak masak bolognese sauce.. Nanti bila-bila, yana share kan di sini.. 


Pasta Mania ni yana suka pergi dari zaman belajar di USM lagi.. Rajin juga datang dengan roomate dan classmate.. Rindunye nak datang dengan korang lagi ke sini.. huhu..Pasta Mania di Penang ni terletak di Gurney Plaza dekat dengan cinema.. Rasanya kat KL pun ada..






Yang bestnye di sini sebab macam-macam ada.. Tengok tu menu, pilih je nak apa.. Pasta ada, pizza ada.. Semua dari pelbagai rasa yang kita suka.. Boleh pilih juga nak pasta jenis apa, sama ada spaghetti ke, linguine ke.. macam-macam lagi lah.. 







Suasana dalam pun sangat selesa..














Boleh nampak chef tu sedang masak Linguine Chicken Bolognese yana punya..hehehe..







Ni, mushroom soup yang kitaorang order.. 
Tengok tu, mushroom dia besar-besar dan banyak.. Sangat sedap..







Sebelum..






Selepas dah dikacau-kacau..hehehe..


Dah sampai Linguine Chicken Bolognese yana punya.. Nyam..nyam..
Favourite ni.. Makan tak pandang kiri kanan dah.. hehehe..
Yang bestnye dekat Pasta Mania ni sebab banyak betul pastanya.. 
Tak habis jugala yana makan.. huhuhu..
Yana tak ingat sangat harganya.. Tapi around RM13 sepinggan ni..







Pastu yana order Hot Earl Grey Tea.. 
Sedap dan segar..hehehe
RM2.90 je..








Ni hubby yana order.. Chicken Hot Basil..
Sedap dan pedas.. Hubby suka rotinya yang nipis dan ranggup..
Yang ni around RM10.. Ada saiz kalau nak order yang besar..
Tapi ni untuk seorang makan je..


Memang berbaloi la makan sini. Dahla hidangannya banyak,
sedap dan harganya pun ok..




SEOUL GARDEN







Seoul Garden pun antara tempat makan favourite yana dengan en.hubby.. Seoul Garden ni best untuk makan steamboat dan grill.. Makanlah sampai kenyang.. Tapi di sini tak boleh membazir. Kalau ambil banyak-banyak dan tak habis, akan di caj..hehehe.. Bagus juga, elakkan pembaziran. Selalunya kalau orang pergi steamboat buffet, ambil tak ingat-ingat,. lepas tu tak habis.. Kan dah membazir.. Yang yana pergi ni dekat Juru Autocity.. Dekat Gurney Plaza pun ada juga..






Suasana dalamnya yang sangat selesa..






Pilih jangan tak pilih.. Macam-macam ada.. hehehe..














Yang bestnye di sini, boleh buat ABC dan ice cream sendiri.. 
Buatlah macam mana citarasa pun..







Ni la ABC hasil ciptaan yana dengan en.hubby..
Macam-macam kitaorang taruh.. hehehe..








Ok, masa untuk memasak.. hehehe.. Yang tengah-tengah tu tomyam..
Di sekelilingnya boleh grill.. Ni sedang men'grill' daging dan sotong.. nyam..nyam..
Kalau yang suka makan nasi, boleh makan dengan nasi.. 
Kalau suka mee pun ada.. 







Tak habis lagi memasaknye.. Macam main masak-masak je..hehehe..



Oklah.. Tu je untuk jalan-jalan cari makan.. hehehe..
Kalau balik Penang, keje makan je la..
Sebab macam-macam ada dan semua sedap-sedap belaka..hehehe..



2 comments:

Khadijah Ibrahim said...

salam..sy bru jer follow awk..
wah..sy suke entry bab tmpt2 mkn nie..coz sy pon de wt entry cmni..
bley tukr2 idea..hehehehe..nk try mkn kat that place la..nnt ade tmpt mkn yg best2 post taw!! im waitg!! ^_^


p/s : follow me too :http://lady0706.blogspot.com/

Lizzie Yasmin said...

rasa mcm nk pi serang Seoul Garden 1U jer.. huhuhu... tmpt best tue.. grill meat dia sdp bgt.. mkn smpai pecah perut...