Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Friday, November 12, 2010

Ayam Goreng Tomyam


Assalamualaikum...


Dekat ofis tadi, sempat call sembang-sembang kejap dengan hubby.  hehehe.. Sambil tu hubbyku tersayang pun request nak makan ayam goreng tomyam malam nanti. Dalam 6pm yana sampai rumah, cepat-cepat keluarkan ayam dari freezer dan prepare untuk masak.. 


Jom kita tengok resepi Ayam Goreng Tomyam. Ni antara Bahan-bahannya.. Sangat simple dan senang je nak masak resepi ni..




Bawang merah, bawang putih, tomato dan cili api.. 
Semua ni akan dihiris je.. Cili api diketuk 
untuk impak yang lebih pedas.. hehehe







Pes tomyam.. Dalam dua sudu besar je..







Ayam yang telah di goreng.. 
Jangan goreng garing sangat tau..
Ni untuk dua orang makan je.. hehe..



Ok, Jom kita masuk dapur dan masak..




Tumis bawang merah dan bawang putih tadi..
Lepas tu masukkan ayam dan tumis seketika..






Masukkan pes tomyam tadi dan kacau..







Masukkan sos cili sikit + air.. 
Siap nampak asap lagi tu.. hahaha..






Bila kuah dah pekat sikit, 
masukkan tomato dan cili api..


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

Dah siap.. Jom makan..


"SELAMAT MENCUBA"



9 comments:

ahmad jo said...

perghh... mabeles.. :~

Myra Jay said...

Waahh!! Sedapnyer..Nak cuba lah... TQ

+d.O.Y.A.h+ said...

wah sedapnya. wasa macam pewot sedang bergendut2

zianazone said...

huyoo ada resepi jugak kat sini..nk kna try ni nyummm3

yuyuEyuSof said...

eh, kejap je kan masak?
cam senang je kan? :)

~ L.Y.A.N.A~ said...

yuyuEyuSof> a'a.. kejap dan senang je masak ni.. yang lama nye maybe dekat nak kena goreng dulu ayam tu..

aQbukanPuteriKepadaRaja said...

perkongsian yg bijak...

Fantasy Bundle said...

HAI.saya ada jual dress dan blouse yang sesuai untuk ke kelas,kerja dan aktiviti leisure yang cantik dan murah serendah harga RM20.jom singgah sini sekali ye kalau nak tau lebih lanjut http://fantasybundle.blogspot.com

SaL_HaSa said...

wahhhhhhhhhhhhhhh psti kne cuba ni....