Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Thursday, November 11, 2010

Shiseido Aqualabel Review


Assalamualaikum..


Baru-baru ni masa pergi KL.. Sambil-sambil jalan dekat Sungei Wang Plaza.. Yana dengan hubby singgah dekat Watson. 



 Source: Beaute Runaway.com



Yana ada ternampak satu produk skin care dari Jepun. Shiseido Aqualabel dari jenama Shiseido.. Jenama ni memang dah famous. Tapi yang Aqualabel baru je masuk Malaysia. Nampak macam agak best. Yana ni memang minat dengan skin care. Pantang nampak yang baru, mesti nak cuba.. hehehe..




(Yang satu set warna biru ni adalah whitening range)

Source: Google


Bila dah belek-belek tu, terbeli jugala satu. Cuma yana beli cleanser dia je walaupun cleanser SK11 kat rumah banyak lagi..huhu.. Yana nak try.. Kalau dia lagi bagus, boleh stop SK11 yang mahal tu.  hehehe.. Sebab harga Shiseido Aqualabel ni sangat berbaloi. 





Yana beli Shiseido Aqualabel White Clear Foam. Harga dia RM 39.90 je.. Sangat murah kan.. Cleanser ni boleh moist lagi kulit kita dan mampu mencerahkan kulit. Yang paling yana suka bila tengok ingredients cleanser ni yang takde langsung family Paraben!! I like.. :)


Sejak yana tau akan keburukan paraben.. Nak beli apa pun, mesti yana belek ingredients sesuatu barang tu. Kalau baca review bagus pun, tapi tengok ada paraben.. Memang letak balik la.. huhu


Ok, Cleanser ni Yana dah try pakai. Memang best.. Muka tak rasa kering lepas cuci. Cuma tak nampak kesan lagi sebab baru je pakai. 



Source: redberried.com


Lepas ni yana nak cuba Shiseido Reset White Mask pula. Yana baca review, ramai yang kata bagus. Harap-harap ada dekat Watson Ipoh. Sebab yana cari baru-baru ni takde pun.. :(


Ok, setakat itu saje.. Overall, yana rasa cleanser Aqualabel ni memang best. Yang paling penting takde paraben!! 


4 comments:

princeduyong said...

kalau takde kat ipoh...yana la jual kat sana... :)

simply nana said...

x pea ke yana, slalu tukar2 pencuci..takut gak.coz dlu ms blajo dh merase teruk sgt masaalah muka..hu3

~ L.Y.A.N.A~ said...

princeduyong > wahh..good idea.. hehehe..

simply nana> so far, alhamdulillah kulit yana ok walau tukar2.. huhuhu.. tp kalau kulit nana sensitif better jgn ikut mcm yana..

nurulizzahmohamad said...

nak..nak try jugak....heee....( ngada2)