Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Thursday, November 18, 2010

Satu Hari di Hari Raya


Assalamualaikum..

Eid ul adha mubarak semua.. Macam mana raya? 
Petang raya yana dah balik dari kampung dengan hubby.. 
Banyak keje.. tak boleh cuti lama-lama.. Cedihnyeee... 
Tapi kan.. weekend ni boleh balik penang lagi sebab 
yana ada check up kat sana.. 
Yeyyy.. balik kampung lagi.. hehehe..


Lama dah tak update blog.. Lama ke? Baru dua hari.. hehehe.. 
Tak tau nak tulis apa.. 
So, yana decide nak share sikit suasana di pagi raya.. 
Walaupun takde yang menarik sangat pun..hehehe..






Malam raya, Yana dengan hubby teringin nak rasa 
Extreme Cheesy 6 dari Pizza Hut (Memang best!!!).. 
masa nak keluar tu, kitaorang terserempak dengan 
Mr. Cheese yang comel ni.. hehehe.. 

Lepas makan cepat-cepat kitaorang beli barang dan 
teruskan prejalanan ke Penang.. 1am baru sampai.. 
Jam teruk sangat, tambah pula dengan hujan.. aduuussss..
Kesian hubbyku mengantuk je time drive.. 




 Ni la yang yana masak untuk raya.. Simple je.. Laksa Penang 
dan rendang ayam.. 
Yang dihidangkan ni di rumah mak yana.. Kitaorang makan di rumah mak dulu sebelum semua pergi beraya di rumah nenek.. Karipap tu untuk breakfast.. hehehe.. 

Dekat rumah nenek.. lagi macam-macam ada.. Macam-macam rendang ada.. hehehe..






Ni la hubby yana.. hehehe.. 1st time tunjuk kat blog.. Lepas solat aidiladha.. Lepas makan.. Sementara tunggu orang-orang perempuan bersiap.. Hubby pun menghabiskan masa dengan membaca paper..hehehe.. 


Orang perempuan bila bersiap memang jenuh nak tunggu kan.. hehehe.. 
Padahal nak ke rumah nenek dekat je.. ;)











Masa ni dah ada di rumah nenek ku yang tersayang.. 
Ni la adik yana yang bongsu.. Paling manja dengan yana.. hehehe.. 
Sejak abah dah takde, memang dia rapat sangat dengan yana.







Yang baju ungu tu adik yana.. Dua lagi tu sepupu yana.. 
Dua orang available lagi.. Nak kenal? hahahah.. Gurau je.. 
Ni berposing setelah penat makan dan mengemas dapur.. 
Orang pun dah ramai balik masa ni.. Cayang korang :)



Ok.. Tu je entry untuk kali ni.. 
Gambar mak, nenek semua tak di paparkan 
sebab diaorg tak bagi upload di blog.. hehehe.. 
Gambar yana pun takde sebab yana blogger yang low profile.. hehehe
Lagi pun Mr.Hubby dah pesan jangan masukkan gambar sangat..
Takde yang menarik kan entry kali ni.. Yana kekeringan idea.. 


Apa pun ni la kelebihan bila tibanya hari raya.. 
Semua saudara mara berkumpul.. 
Yang lama tak jumpa pun, boleh kita jumpa masa ni.. 
Yang jauh pun semua pakat balik kampung.. 
Masa ni pun boleh kita gunakan untuk bermaaf-maafan sesama kita.. 
Semoga ikatan ukhuwah itu terus berkekalan..



ps: AL-FATIHAH untuk abah, Allahyarham Taha Hsni.. Ini kali kedua kami beraya tanpa abah :(



2 comments:

Mazni Z. said...

Al-Fatihah untuk pakcik Taha.
;)

Cikidong said...

slamet hari royooo :D