Followers

Syahir - Emy Anniversary :)

My Lil Pumpkin..

Breastfeeding Milestones..

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, November 24, 2010

Pasembur dan Kerang Rebus Padang Kota


Assalamualaikum..


Semalam yana baru balik dari Penang.. Balik kampung + pegi check up.. Jauh kan check up sampai ke Penang.. hehehe.. Mak yana yang suggestkan di situ.. Memang puas hati la dengan doktor di Lam Wahh Ee Hospital.. Bila nak bersalin nanti pun, nak pegi situ juga.. insyaAllah..









Ok la, entry kali ni takde yang menarik sangat.. Just nak share apa yang berlaku masa balik hari tu.. Pukul 7.30am yana dengan mr.hubby dah keluar ke pulau. Sebabnya kami nak dapat turn awal jumpa doc.. 


Tapi geram juga bila akhirnya lama kena tunggu. Yana datang awal, tapi rupanya ada yang lagi awal.. So, dapat la no. ke 17.. adoiii... 


Masa menunggu ni, baru turn no. 4.. Sorang je dekat setengah jam.. Bayangkan la berapa lama menunggu.. Mujur doktornya bagus.. So, tunggu je la..


Lepas dah check up, Alhamdulillah semuanya baik-baik aje.. Kitaorang yang sangat lapar akibat menunggu giliran yang agak lama mula mencari tempat makan yang best di Penang ni. Tak tau la kenapa yana mengidam sangat nak makan pasembur dekat Padang Kota.. Apa lagi.. Redah ke sana tengah-tengah panas ni.. hehehe..





Sebagai orang Penang, yana suggestkan Hussain Pasembur. 
Bagi yana, pasembur ni memang best!!





Nampak tu.. Banyak ye.. Pilih jangan tak pilih..
Mr.Hubby sedang memilih.. 
Hubby yana orang Terengganu pun suka makan pasembur..hehehe..






Kitaorang tak melepaskan peluang order kerang rebus juga..
Nampak tu bertingkat-tingkat.. Sotong kangkung semua ada..






Inilah hasilnya setelah siap.. hehehe.. Nyam nyam..
Kalau datang padang kota, ini menu yang best..
Ini memang antara makanan yang best di Penang..
Kalau makanan panas macam nasi goreng, 
nasi putih tak best sangat kat sini..





Tapi, nak order ni pandai-pandai pilih sebab setiap bahan tu
harganya berbeza.





Ni satu lagi menu yang best di Padang Kota lama.. Mee Sotong Hameed Pata ..
Mee ni antara yang famous di Penang.. Tanyala sape orang Penang mesti tahu..
Tapi, yana tak order hari tu sebab dah kenyang dengan pasembur..
Gambar dan info yang lebih detail boleh dapat di sini





Sambil makan..sambil menghayati keindahan pantai 
dan deruan ombak.. hehehe..





Petang macam ni memang masa pemancing-pemancing
keluar memancing sambil ditemani angin yang syahdu..
Cewahh ayat..hehehe





Cruise pun boleh nampak dari sini..
Tapi dari jarak jauh la..



Selesai makan, kitaorang pun bertolak pulang.. Letih juga memandu dalam keadaan hujan yang agak lebat.. Yana gilir-gilir drive dengan hubby.. 9pm baru kitaorang sampai rumah.. Esok dah nak keje.. haaiihhh...



ps: Sape yang datang Penang, jangan lupa singgah Padang Kota.. Ada macam-macam lagi menu yang best di situ.. Kalau nak suruh yana senarai makanan yang best dekat Penang.. Sampai esok pun tak habis.. hehehe..



4 comments:

KBSM said...

tengokgamba.. air liur kuar.. heheheh

Aisyah AR said...

singgah sini baca n3!

nurin adilla said...

waaahhh!!!!! awin suka makan2....peerrgghh!!! bestnya ...

tp kan, yg pic no.2 tu byk nya....awin tak penah makan pasembuq...hahaha...wow!!!

~ L.Y.A.N.A~ said...

hehehe..kalau awin nak tau..pasembuq kat pdg kota..kita pilih skit je..tp bila dapat..menimbun!! hehehe..mmg kena share..kalau tak meletop perut..hehe